EnergiWatch

UK: Vindpark-developer giver beboere kompensation

Developeren RES vil give husejere, der bor tæt på en vindmøllepark, rabat på elregningen. Det skal få flere til at acceptere landvindmøller.

Foto: Siemens

Den britiske developer RES vil betale lokale husejere, så de bedre kan acceptere nærliggende vindmøller.

Ordningen, kaldet "local energy discount schemes", skal gøre vindmøller mere attraktive for lokalsamfundet.

For selvom to-tredjedele af briterne støtter udbygningen af landvindmøller, er der ofte store protester i lokalområdet, når nye projekter skal vedtages.

Det handler om NIMBY - 'Not In My Backyard' eller 'Ikke i min baghave'. Fænomenet kendes også herhjemme. Folk er tilhængere af vindmøller, så længe de ikke kan se dem.

"Alt for ofte kan lokalsamfund se vindmølleparker uden at de kan se gevinsterne. Vi har brug for initiativer, som opfordrer til et tættere forhold mellem energiselskaber og lokalsamfund," siger den britiske klima- og energiminister Ed Davey til britiske The Guardian.

Ordningen, som RES vil indføre, betyder, at husejere får mindst 100 britiske pund i rabat på elregningen om året. Når folk flytter, fortsætter de nye husejere med rabatten.

Den britiske regering ser gerne, at der kommer flere lignende initiativer.

Mere fra EnergiWatch

Shell afviser at forholde sig til sviner mod dansk raffinaderi

Crossbridge Energy undersøgte raffinaderiet fuldt ud forud for overtagelsen, siger talsperson fra Shell. Talspersonen forholder sig imidlertid ikke til, at raffinaderiet kritiseres i hårde vendinger i en intern mail sendt af en kommunikationsansat hos Shell.

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs