UK: Vindpark-developer giver beboere kompensation

Developeren RES vil give husejere, der bor tæt på en vindmøllepark, rabat på elregningen. Det skal få flere til at acceptere landvindmøller.
Foto: Siemens
Foto: Siemens

Den britiske developer RES vil betale lokale husejere, så de bedre kan acceptere nærliggende vindmøller.

Ordningen, kaldet "local energy discount schemes", skal gøre vindmøller mere attraktive for lokalsamfundet.

For selvom to-tredjedele af briterne støtter udbygningen af landvindmøller, er der ofte store protester i lokalområdet, når nye projekter skal vedtages.

Det handler om NIMBY - 'Not In My Backyard' eller 'Ikke i min baghave'. Fænomenet kendes også herhjemme. Folk er tilhængere af vindmøller, så længe de ikke kan se dem.

"Alt for ofte kan lokalsamfund se vindmølleparker uden at de kan se gevinsterne. Vi har brug for initiativer, som opfordrer til et tættere forhold mellem energiselskaber og lokalsamfund," siger den britiske klima- og energiminister Ed Davey til britiske The Guardian.

Ordningen, som RES vil indføre, betyder, at husejere får mindst 100 britiske pund i rabat på elregningen om året. Når folk flytter, fortsætter de nye husejere med rabatten.

Den britiske regering ser gerne, at der kommer flere lignende initiativer.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

"Ewii er et sted for mennesker, der kan finde ud af at opføre sig ordentligt og dem der ikke kan det, de skal ikke være her," lyder det fra Lars Bonderup Bjørn, adm. direktør i Ewii, der ikke vil tolerere snyd i sin koncern. | Foto: Joachim Ladefoged

Ewii-ansatte har snydt med arbejdstid

For abonnenter