EnergiWatch

Danmark får grønt iværksætterhus

Iværksættere inden for det grønne område skal have det nemmere. Sådan lyder det fra DTU, der nu opretter et grønt iværksætterhus på Risø.

Foto: KRABBE LARS

Det skal være endnu lettere at stifte ny virksomhed inden for det grønne område. Det mener DTU, der om kort tid åbner et grønt iværksætterhus på forskningscentret Risø ved Roskilde.

Danmark har stærke kompetencer inden for grøn teknologi, men det udvikler sig ikke til succesrige virksomheder på den måde, som vi havde forventet

Steen Donner, direktør Scion DTU

Det er Scion DTU, der står bag det nye iværksætterhus, der blandt andet skal tilbyde iværksætterne adgang til verdensklasse testfaciliteter, adgang til DTU's videndatabase og råd og vejledning. Tanken er at iværksættermiljøet på Risø skal hjælpe virksomhederne i fasen fra idé til selvstændig virksomhed.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

"Danmark har stærke kompetencer inden for grøn teknologi, men det udvikler sig ikke til succesrige virksomheder på den måde, som vi havde forventet. Det grønne iværksætterhus skal ændre dette ved at styrke og udvikle iværksætternes grønne forretningsmodeller. Vi skal skabe et stærkt grønt iværksættermiljø, og det her projekt er et skridt i den retning," lyder det fra Steen Donner, direktør for Scion DTU, der står for driften af huset.

En unik egenskab ved det nye iværksætterhus bliver en fabrik for prototyper kaldet FabLab. På FabLab kan iværksætterne billigt bygge prototyper, som de kan bruge til at teste og markedsføre deres produkter.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Mere fra EnergiWatch

Nordex taber knap en milliard i andet kvartal

Den tyske mølleproducent er den næste i rækken, der kan fremvise et stort tab. Nordex må ligeledes se toplinjen svinde ind. Det er dog præcis som ventet, lyder det fra direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs