18 ud af 27 EU-lande imod solcelle-straftold

Flertallet af EU-lande er imod kommissionens forslag om at indføre straftold på kinesiske solceller.
Foto: JP
Foto: JP

18 ud af 27 EU-lande er imod et forslag fra kommissionen, der efter planen vil betyde en straftold på kinesiske solceller fra d. 6. juni.

Det skriver Recharge.

Ifølge de oplysninger, der er sluppet ud, vil straftolden koste importører af kinesiske solceller en merpris på i gennemsnit 47 pct.

EU-kommissionen mener, at en straftold er nødvendig, fordi kineserne efter kommissionens mening sælger solcellerne for billigt og har dumpet markedet. Det er især de tyske producenter, som producerer solceller, der har lobbyet for at indføre straftolden.

EU splittet over mulig handelskrig med Kina 

Andre aktører i solcellebranchen, f.eks. virksomheder der køber billige kinesiske paneler og samler den i Europa, har været imod en straftold. Det samme har de fleste installatører, der mener, at en straftold betyder vil betyde mindre arbejder, fordi solcellerne bliver for dyre.

Hvis straftolden indføres fra 6. juni, har EU seks måneder til at beslutte sig for, om tolden skal være permanent.

Selvom det især er tyske producenter, der har lobbyet for tolden, har kansler Angela Merkel vist sig som modstander. Tyskland står for næsten 50 pct. af EU-eksporten til Kina og frygter repressalier.

Tyskland og Kina i dialog om solcelle-straftold 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Brian Karmark

Bladt afskediger topchef

For abonnenter