EnergiWatch

Hedegaards backloading-forslag til afstemning igen

Klimakommissær Connie Hedegaards forslag om at fjerne CO2-kvoter fra markedet skal igen til afstemning. Tyskland kommer med tvetydige meldinger.

Foto: EU

Sidste måned fik Dansk Industri (DI) og den europæiske paraplyorganisation Business Europe en sejr, da EU-parlamentet stemte nej til et forslag fra klimakommissær Connie Hedegaard.

Det såkaldte 'backloading'-forslag ville fjerne 900 mio. ton CO2-kvoter fra markedet for at hæve prisen på CO2-udledning.

Men sejren kan være kortvarig, for forslaget kommer til juli til afstemning i parlamentet igen, skriver Berlingske.

I den forbindelse har ni EU-lande, heriblandt Danmark, underskrevet et brev, der gør det klart, at der skal gøres op med "myterne om de potentielle omkostninger og risici" af at reparere CO2-kvote-systemet.

EU-ministre kræver tidsplan for nyt kvotesystem 

Det mest interessante i den forbindelse er nok, at Tysklands miljøminister Peter Altmaier har underskrevet brevet, ligesom kansler Angela Merkel har sagt, at der er brug for en redning.

Kort efter Peter Altmaier's blæk var tørt, lød det dog fra den tyske regering, at miljøministeren underskrev for egen regning. Tysklands økonomiminister Philipp Rösler har da også været åben modstander af 'backloading'-forslaget, og det er derfor, ifølge Berlingske, meget usikkert, om Tyskland for alvor kan støtte forslaget, når EU-parlamentet igen skal stemme.

Vattenfall CEO: EU skal have styr på CO2-kvotesystemet 

Mere fra EnergiWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs