EnergiWatch

Norsk-amerikansk kæmpeprojekt i den Mexicanske Golf

Statoil og Exxonmobil vil bruge et stort tocifret milliardbeløb på udvidelse af oliefelt ud for New Orleans.

Foto: Øyvind Hagen/Statoil

Med en ejerandel, der lyder 50-50, vil norske Statoil og amerikanske Exxonmobil udbygge oliefeltet Julia i den Mexicanske Golf for ikke mindre end 23 mia. norske kroner, skriver DN.no.

Feltet ligger om omkring 320 kilometer syd for New Orleans og blev fundet i 2007. Det forventes at kunne give indbringe ca. seks mia. tønder olie.

"Julia-feltet vil bidrage stærkt til vores portefølje i den mexicanske Golf. Feltet har et betydeligt og langsigtet produktionspotentiale," udtaler Jason Nye, direktør for Statoils offshorevirksomhed i USA.

Projektet skal efter planen begynde i starten 2014, og produktionen forventes at gå i gang i 2016. Feltets levetid anslås til 40 år med en produktionsrate i startfasen på op til 34.000 tønderolie per dag.

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesa melder om milliardtab

Massivt driftsunderskud i Siemens Gamesas første kvartal får mølleproducenten til at nedjustere forventningerne til helåret. Leverandørkædeproblemerne trækker ud, lyder det.

Hofor udpeger ny direktør

Hovedstadens Forsyningsselskab ansætter Henrik Plougmann Olsen som selskabets nye direktør. Han kommer fra en stilling som topchef i Metroselskabet.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs