EnergiWatch

UK: Energi-nøl i EU saboterer store investeringer

Der er behov for en kapitalindsprøjtning på ikke mindre end 1.000 mia. euro i grønne investeringer i EU, konkluderer en rapport fra det britiske parlamentet. Men EU står i vejen.

Tusinde milliarder euro. Så mange penge er der brug for i EU regi, hvis grønne ønsker om uafhængighed af fossile brændstoffer skal føres ud i livet.  

Det er konklusionen i en rapport fra et udvalg under det britiske parlaments overhus, skriver Recharge News.

Ifølge rapporten er der både penge og interesse fra investorernes side, men EU står i vejen for, at pengene investeres i klimavenlige projekter. Eksempelvis fordi den politiske usikkerhed om prisen på CO2-kvoter skræmmer dem væk.

”Det burde være et fremragende tidspunkt at investere i langtidsholdbare aktiver som f.eks. energi, men en klar politik (fra EU, red.) er nødvendig for at udløse investeringerne,” siger udvalgsformand Patrick Carter.

Mere fra EnergiWatch

Vestas-opkøb skyder KK Wind op omkring fem milliarder

Det suverænt største køb skal ikke blot gøre KK Wind Solutions eksklusiv leverandør til Vestas men også skyde leverandøren ind på det kinesiske marked – og gøre det både lettere og billigere at skaffe komponenter, konstaterer topchef.

Bioenergien fortsætter højt tempo hos Novozymes

Det danske enzymselskab har lagt yderligere på sin division for bioenergi i andet kvartal, hvor selskabet kan fremvise en organisk vækst på knap 20 pct. Finansdirektøren forventer, at man snart indhenter niveauet før corona.

Nel leverer nyt millionunderskud

Trods sorte tal på bundlinjen for første kvartal lander Nel Hydrogen igen et trecifret millionunderskud efter årets andet af slagsen. Det er dog lykkedes det norske brintselskab at mindske det røde tal en kende sammenlignet med i fjor.

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs