Fuldt stop for mølleinstallation i USA i Q1

I årets første tre måneder blev der blot opsat sølle 1,6 megawatt i USA.
Foto: INGEMANN CARSTEN
Foto: INGEMANN CARSTEN
/ritzau/FINANS

Det amerikanske vindmøllemarked, målt på nyopsætninger, er gået fra at være rekordhøjt i 2012 til at være nærmest ikke-eksisterende i starten af 2013. I årets første tre måneder blev der blot opsat sølle 1,6 megawatt. Det svarer omtrent til en halv af Vestas' mest populære mølle.

Tallet for første kvartal fremgår af den kvartalsvise statistik fra den amerikanske vindmølleforening, AWEA, som dog kan trøste lidt med, at der per 31. marts er 537 megawatt under konstruktion. Samtidig ytres håb om, at der snart igen kommer gang i ordrestrømmen til vindmølleproducenterne.

"De offentliggjorte retningslinjer fra IRS (skattemyndighederne i Internal Revenue Service, red.) om adgangen til PTC og ITC-støtteordningerne giver projektudviklere mulighed for at fortsætte med yderligere nykonstruktion i de kommende måneder. Forsyningsselskaber har også signaleret stærk interesse i at drage fordel af PTC/ITC-forlængelsen," skriver AWEA i sin kvartalsopgørelse.

I 2012 blev der opstillet nye møller i USA med en kapacitet på 13,1 gigawatt - eller 13.100 megawatt. Det bragte den totalt installerede vindmøllekapacitet i landet op forbi 60 gigawatt.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 30 dage? Klik her

/ritzau/FINANS

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også