EnergiWatch

Kapløbet mod fossile brændstoffer kræver nytænkning

Skal Danmark nå målet om at blive uafhængig af fossile brændstoffer i 2050, skal vi være bedre til at finde de innovative energiløsninger. Og det kræver, at der tænkes langsigtet og på tværs af faggrupper, lyder budskabet fra eksperter.

Foto: PR

Forestil dig følgende: Hvis Jorden havde eksisteret i 24 timer, havde mennesket levet på Jorden i lidt over et minut. I løbet af få hundrededele af et sekund har mennesket så opbrugt omkring halvdelen af de kendte, fossile brændstoffer på Jorden.

Som reaktion på denne udvikling og af klimahensyn har den danske regering sat som mål, at Danmark skal være fuldstændig uafhængig af fossile brændstoffer i 2050. Men hvis Danmark skal nå det mål, er der behov for innovative energiløsninger for fremtiden. Og det kræver en langsigtet politisk indsats, hvor man kigger på tværs af både sektorer og faggrupper, lyder budskabet fra eksperter.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Shell afviser at forholde sig til sviner mod dansk raffinaderi

Crossbridge Energy undersøgte raffinaderiet fuldt ud forud for overtagelsen, siger talsperson fra Shell. Talspersonen forholder sig imidlertid ikke til, at raffinaderiet kritiseres i hårde vendinger i en intern mail sendt af en kommunikationsansat hos Shell.

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs