EnergiWatch

Kapløbet mod fossile brændstoffer kræver nytænkning

Skal Danmark nå målet om at blive uafhængig af fossile brændstoffer i 2050, skal vi være bedre til at finde de innovative energiløsninger. Og det kræver, at der tænkes langsigtet og på tværs af faggrupper, lyder budskabet fra eksperter.

Foto: PR

Forestil dig følgende: Hvis Jorden havde eksisteret i 24 timer, havde mennesket levet på Jorden i lidt over et minut. I løbet af få hundrededele af et sekund har mennesket så opbrugt omkring halvdelen af de kendte, fossile brændstoffer på Jorden.

Som reaktion på denne udvikling og af klimahensyn har den danske regering sat som mål, at Danmark skal være fuldstændig uafhængig af fossile brændstoffer i 2050. Men hvis Danmark skal nå det mål, er der behov for innovative energiløsninger for fremtiden. Og det kræver en langsigtet politisk indsats, hvor man kigger på tværs af både sektorer og faggrupper, lyder budskabet fra eksperter.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Kritik af ny tarifmodel: Kan resultere i færre brintanlæg

Better Energy og Brintbranchen kritiserer videreførelsen af rådighedstariffen for at spænde ben for brintanlæg. Udvikleren af ny tarifmodel, Dansk Energi, anerkender, at det kan ske, men man må ikke tage hensyn til enkelte projekters økonomi i udviklingen af tariffer, siger de.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs