Minister: Saudi-Arabien er klar til at investere grønt og dansk

Handelsminister Pia Olsen Dyhr (SF) er netop nu på det første ministerledede erhvervsfremstød i Saudi-Arabien siden Muhammed-krisen. Det olierige land er interesseret i, hvad Danmark kan, siger ministeren.
Foto: Niels Hougaard, JP
Foto: Niels Hougaard, JP

15 danske virksomheder inden for energi-, sundhed- og velfærdsteknologier er i denne uge i Saudi-Arabien med handelsminister Pia Olsen Dyhr for at sætte skub i dansk eksport til det religiøse kongedømme.

Det er første gang siden 2003 og dermed også siden Muhammed-krisen i 2006, at en dansk minister besøger det ekstremt olierige muslimske land som del af et eksportfremstød.

”Saudi Arabien erkender, at deres olierigdomme ikke varer for evigt. Derfor investerer saudierne massivt i grøn energi og ikke mindst energibesparende infrastruktur. Energibesparende løsninger tænkes ind i alt nybyggeri og det enorme nybyggeri taget i betragtning, giver det gode muligheder for de danske virksomheder,” siger Pia Olsen Dyhr i en pressemeddelelse.

Landet er godt i gang med at opgradere infrastruktur og byggeri og her kan Danmark bidrage med kloge og energibesparende løsninger. Særligt planerne for et nyt finansdistrikt i hovedstaden Riyadh, hvor der skal introduceres en række grønne standarder - og som i øvrigt er tegnet af et dansk arkitektfirma, er en potentiel guldkalv.

”Danmarks årelange grønne profil med veludviklet teknologi og knowhow giver danske virksomheder en komparativ fordel, men der er konkurrence om markedet, så vi skal være helt fremme i skoene for at udnytte dette potentiale,” siger Pia Olsen Dyhr. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Job

Se flere jobs