Lidegaard afviser flere afgiftslettelser

Regeringens og forligspartiernes vækstplan nedsætter en række energiafgifter, men erhvervslivet skal ikke forvente flere gaver lige foreløbig, forsikrer klima- og energiministeren. 

Med vækstplanen på plads kan erhvervslivet se frem til en række lempelser på energiområdet.

Bl.a. afskaffes virksomhedernes betaling af energispareafgiften (CO2-afgift) på elektricitet, så produktionsomkostningerne nedbringes, ligesom som også, ligesom også energiafgifterne på brændsler til proces nedbringes til EU’s minimumsafgifter.

Lempelserne har fået flere miljøorganisationer til at råbe vagt i gevær, men ifølge klima- og energiminister Martin Lidegaard skal erhvervslivet heller ikke forvente flere lige med samme.

Over for Information forsikrede ministeren tirsdag, at regeringen ikke har planer om at lempe yderligere i de grønne afgifter:

"Danmark vil fortsat have verdens højeste energiafgifter. Men det er en balancegang, fordi vi ved, at det at beskatte ressource giver den mest effektive regulering af samfundet i CO2-venlig retning. Det er et effektivt instrument, som vi skal blive ved med at bruge, men vi skal gøre det, så vi stadig kan have arbejdspladser i landet."

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Job

Se flere jobs