EnergiWatch

Lidegaard afviser flere afgiftslettelser

Regeringens og forligspartiernes vækstplan nedsætter en række energiafgifter, men erhvervslivet skal ikke forvente flere gaver lige foreløbig, forsikrer klima- og energiministeren. 

Med vækstplanen på plads kan erhvervslivet se frem til en række lempelser på energiområdet.

Bl.a. afskaffes virksomhedernes betaling af energispareafgiften (CO2-afgift) på elektricitet, så produktionsomkostningerne nedbringes, ligesom som også, ligesom også energiafgifterne på brændsler til proces nedbringes til EU’s minimumsafgifter.

Lempelserne har fået flere miljøorganisationer til at råbe vagt i gevær, men ifølge klima- og energiminister Martin Lidegaard skal erhvervslivet heller ikke forvente flere lige med samme.

Over for Information forsikrede ministeren tirsdag, at regeringen ikke har planer om at lempe yderligere i de grønne afgifter:

"Danmark vil fortsat have verdens højeste energiafgifter. Men det er en balancegang, fordi vi ved, at det at beskatte ressource giver den mest effektive regulering af samfundet i CO2-venlig retning. Det er et effektivt instrument, som vi skal blive ved med at bruge, men vi skal gøre det, så vi stadig kan have arbejdspladser i landet."

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesa melder om milliardtab

Massivt driftsunderskud i Siemens Gamesas første kvartal får mølleproducenten til at nedjustere forventningerne til helåret. Leverandørkædeproblemerne trækker ud, lyder det.

Hofor udpeger ny direktør

Hovedstadens Forsyningsselskab ansætter Henrik Plougmann Olsen som selskabets nye direktør. Han kommer fra en stilling som topchef i Metroselskabet.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs