Konkurrencestyrelse dumper ny ellov

Ny ellov kommer ikke til at øge konkurrencen på elmarkedet, vurderer Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Tværtimod kommer forbrugerne til at spilde millioner af kroner på for dyr el, mener forsker.

Når forsyningspligten med en ny sendes i udbud per 1. maj, er hensigten, at konkurrencen på elmarkedet bliver større til gavn for forbrugerne.

Men over for Berlingske sår Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen tvivl om, hvorvidt det kommer til at ske, eftersom det bliver forbrugernes hidtidige energiselskaber, der står for at gøre forbrugerne opmærksomme på, at de nu kan skifte selskab.

I brevene til forbrugerne skriver energiselskaber som Dong, at forbrugerne slet ikke behøver at gøre noget - og det øger ikke just incitamentet til at skifte selskab og dermed heller ikke konkurrencen, mener styrelsen:

”Hvis der ligger et brev i kuverten, hvor man i en overskrift får at vide, at man ikke behøver foretage sig noget, tror jeg ikke, at ret mange vil afsøge markedet og skifte leverandør. Faren er, at mange elkunder aldrig finder ud af, at de kan få et billigere produkt fra en anden leverandør, end de har i dag,” udtaler Carsten Smidt, vicedirektør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Han mener stedet, at det burde være en neutral myndighed, der stod for udsendingen af breve til forbrugerne – også selv om der, sammen med elselskabernes brev, ligger et brev fra Energistyrelsen, som gør opmærksom på de nye konkurrencemuligheder.

Peter Møllgaard, professor og institutleder på Økonomisk Institut på CBS, fortæller til avisen, at hvis alle danskere skiftede til det billigste elprodukt, kunne de efter hans vurdering samlet spare mellem 250 mio. og 500 mio. kroner om året.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Brian Karmark

Bladt afskediger topchef

For abonnenter