Vindbranchen advarer: Kommende udbud skal skrues ordentligt sammen

Det skal gribes korrekt an, når Danmarks hidtil største udbud af havvind skal ske for fire store havvindparker i Nordsøen, Kattegat og Østersøen samt Energiø Bornholm, advarer vindbranchen. 
Energiminister Lars Aagaard annoncerede i begyndelsen af 2023, at Danmark kunne se frem til udbud for 9 GW. | Foto: Henning Hjorth
Energiminister Lars Aagaard annoncerede i begyndelsen af 2023, at Danmark kunne se frem til udbud for 9 GW. | Foto: Henning Hjorth

Når der i de kommende år skal udbydes store mængder havvind i statsligt udbud, er det yderst vigtigt, at det bliver gjort ordentligt.

Og nogle af de vigtigste faktorer i, at det bliver en succes, er fart, sikkerhed for, at parkerne bliver til noget samt at brintrør til udlandet bliver en realitet. Det siger bl.a. Ørsted til Berlingske. 

”Det er så vigtigt for forsyningskæden, at de er helt sikre på, at når den danske stat udbyder fra ni og op til 14 gigawatt havvind, så vil det også hurtigt materialisere sig i bestillinger på vindmøller. Hvis der er usikkerhed, for eksempel på grund af optionstankegangen, så kan jeg være tvivlende som projektudvikler på, om leverandørerne er villige til at foretage de nødvendige investeringer i værdikæden,” siger Peter Obling, Ørsteds direktør for Centraleuropa, til Berlingske. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også