Von der Leyen til Danmark for at tale grøn omstilling

Ursula von der Leyen siger, at hun kommer til Danmark torsdag, hvor hun skal se et nyt grønt containerskib.
Mette Frederiksen og Ursula von der Leyen skal til lancering af det første containerskib, som er drevet af grøn methanol lavet med solenergi. | Foto: Yves Herman
Mette Frederiksen og Ursula von der Leyen skal til lancering af det første containerskib, som er drevet af grøn methanol lavet med solenergi. | Foto: Yves Herman
AF RITZAU

Formand for EU-Kommissionen Ursula von der Leyen besøger torsdag Danmark for at tale grøn omstilling.

”I morgen skal jeg til Danmark, hvor jeg med statsminister Mette Frederiksen skal opleve innovation på egen hånd.”

”Vi skal markere lanceringen af det første containerskib drevet af grøn methanol lavet med solenergi.”

”Dette er styrken af Europas modsvar på klimaforandringerne,” siger Ursula von der Leyen onsdag i sin tale i EU-Parlamentet om Den Europæiske Unions tilstand.

Det grønne skib er det første af 25 methanolskibe indkøbt af Mærsk.

Methanol kan produceres bæredygtigt ved at kombinere brint fra elektrolyse og kuldioxid.

Inden formanden drager til Mærsks skibslancering ved Toldboden i Københavns havn, hvor hun skal navngive det nye containerskib, er første stop Dansk Industri (DI) i Industriens Hus.

Her skal hun mødes med organisationens administrerende direktør, Lars Sandahl Sørensen og nogle af Danmarks store virksomheder, hvor de skal tale om grøn omstilling og konkurrencekraft, oplyser Dansk Industri.

Ursula von der Leyen siger, at European Green Deal, som hun introducerede i 2019, da hun blev udpeget, sætter rammerne for og giver incitament til at investere i en grønnere verden.

”Men det er befolkningen, innovatørerne og ingeniørerne, der udvikler løsningerne.”

”Nu, når vi træder ind i den næste fase af Green Deal, er der en ting, der aldrig vil ændre sig. Vi vil fortsætte med at støtte de europæiske industrier i deres omstilling,” siger Ursula von der Leyen.

Den europæiske vindenergiindustri ser ind i en fremtid, hvor godkendelser vil ske hurtigere, og hvor udbudssystemet for vindenergi vil forbedres over hele EU, fortæller formanden.

For at støtte industrierne vil EU-Kommissionen fra denne måned afholde en række møder om grøn omstilling om de forskellige industrier.

”Vores kernemål er at støtte enhver sektor i at bygge forretningsmodeller for grøn omstilling.”

”Vi tror på, at denne omstilling er fremtiden for konkurrenceevnen i Europa.”

Den europæiske grønne pagt eller Green Deal bragte nogle konkrete mål på banen i form af blandt andet nul nettoudledning af drivhusgasser i 2050

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også