Brændstofdirektør ser risiko for fortsat høje benzinpriser

Brændstofdirektør i Circle K peger på, at vi skal til at vænne os til mere svingende energipriser fremover.
”Benzinprisen er relativt høj lige nu, og det mindre udbud ser ud til at kunne påvirke prisen yderligere,” siger brændstofdirektør i Circle K. | Foto: Jens Dresling
”Benzinprisen er relativt høj lige nu, og det mindre udbud ser ud til at kunne påvirke prisen yderligere,” siger brændstofdirektør i Circle K. | Foto: Jens Dresling
AF RITZAU

Et mindre udbud af olie, som følger af en saudiarabisk reduktion i olieproduktion, vil få betydning for prisen på benzin i den kommende tid.

Det vurderer Jesper Dan Holst Rasmussen, der er brændstofdirektør i Circle K.

”Benzinprisen er relativt høj lige nu, og det mindre udbud ser ud til at kunne påvirke prisen yderligere,” siger han.

Mandag ligger prisen på benzin på 15,79 kroner.

”De næste par måneder kommer til at afhænge af, hvor længe Saudi-Arabien vælger at holde deres olieproduktion nede,” siger han om benzinprisen.

Han uddyber, at Saudi-Arabien producerer omkring en million færre tønder olie om dagen lige nu. Det betyder, at udbuddet på markedet er mindre.

Efterspørgslen er dog stadig den samme, hvilket derfor medfører en prisstigning, lyder det.

Både Saudi-Arabien og Rusland meddelte i sidste uge, at de forlænger deres reduktioner i olieproduktionen, så de gælder året ud.

Oliepriserne steg markant efter udmeldingen.

Tiltagene fra Saudi-Arabien og Rusland kommer i kølvandet på flere oliereduktioner hos OPEC+. Den består af Organisationen for Olieeksporterende Lande samt deres allierede, heriblandt Rusland.

”En anden faktor, der underbygger en stigning i oliepriserne, er, at de i USA går fra at sælge olie til at skulle opbygge deres lagerkapacitet igen. Det kan puste prisen opad,” siger Jesper Dan Holst Rasmussen.

Den globale økonomi er også en faktor, der vil kunne påvirke benzinpriserne, samt det globale olielager, som er lavt lige nu, tilføjer han.

”Vi skal vænne os til mere volatile energipriser fremover, hvor prisen går op og ned. Den kommer til at svinge mere end vi er vant til,” fortæller han.

Det positive er dog, at tingene kommer til at balancere sig, lyder det.

”Selv om vi skar alt den russiske olie væk fra det europæiske marked, så er prisen alligevel kommet ned.”

”Olien finder andre veje. Så køber vi mere olie fra Saudi-Arabien, og russerne sælger mere til Asien, så på den måde får man skubbet efterspørgsel og udbud rundt,” siger Jesper Dan Holst Rasmussen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også