Vordingborg kommune om havvindudbygning: Send flere penge

Havnefaciliteterne er nødt til at få en økonomisk indsprøjtning, hvis nye havvindmølleparker skal serviceres, lyder det fra borgmesteren, der skal servicere udbygningen af Kriegers Flak. 
Foto: Vattenfall
Foto: Vattenfall

En udbygning af havvindmøller på Kriegers Flak er mere end velkommen. Men det kræver en økonomisk indsprøjtning. 

Sådan lyder det fra Mikael Smed, borgmester i Vordingborg Kommune til Sjællandske Næstved.

”Vi står klar til at tage godt imod flere nye havvindmølleoperatører, men det kræver store investeringer at udvide havnefaciliteterne. Jeg vil derfor gerne sende en klar opfordring til regeringen om, at nogle af de penge som staten vil tjene på det statslige medejerskab på 20 pct. anvendes til at udvikle den lokale infrastruktur på de havne, som skal servicere havvindmølleparkerne. Servicehavnene er en vigtig forudsætning for driften og vedligeholdelsen af havvindmølleparkerne,” siger Mikael Smed til avisen. 

Opfordringen kommer oven på sidste uges aftale om Danmarkshistoriens største udbygning af havvind. 

Her får blandt andet Kriegers Flak II mulighed for såkaldt overplantning, hvilket betyder, at man kan opsætte flere møller per kvadratmeter havareal, end der er politisk aftalt. 

Det modtages positivt i Vordingborg, som gennem flere år har peget på Kriegers Flak som et af de oplagte områder for udbygning af dansk havvind, men det kræver altså en udbygning af infrastrukturen pointerer borgmesteren. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også