Vismand er ikke overbevist om fornuft i Energiø Bornholm

Der mangler endnu klarhed over, hvilket forsyningsproblem Energiø Bornholm løser, siger vismand til Børsen. 
Lars Gårn Hansen, miljøvismand og professor ved Københavns Universitet, mener, at der endnu mangler klarhed over Energiø Bornholm. | Foto: Liselotte Sabroe
Lars Gårn Hansen, miljøvismand og professor ved Københavns Universitet, mener, at der endnu mangler klarhed over Energiø Bornholm. | Foto: Liselotte Sabroe

Som det ser ud nu, står Energiø Bornholm ifølge Børsen til at give et estimeret samfundsøkonomisk tab på 7 mia. kr. Det viser beregninger, som avisen har fået aktindsigt i. 

Hos Det Økonomiske Råd mener miljøvismand Lars Gårn Hansen, professor ved Københavns Universitet, at det mangler at blive udpenslet, hvad man får for prisen på energiøen.

“Som udgangspunkt bør sådan nogle projekter have en positiv samfundsøkonomi. Ellers er det jo en dårlig samfundsøkonomisk forretning. Det er klart, at der kan være hensyn, man ikke kan opgøre i det samfundsøkonomiske regnestykke, som godt kan berettige, at man accepterer et projekt med negativ samfundsøkonomi. Men så er det i hvert fald vigtigt, at det bliver udkrystalliseret, hvad man får for pengene, så man kan forholde sig til, om det er det værd,” siger han til Børsen.

Han mener yderligere, at det endnu ikke står klart nok, hvilket forsyningsproblem Energi Bornholm skal løse. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også