Brintbranchen roser åbning for overplanting i havvind-aftale

Ifølge interesseorganisationen kommer aftalen til at markere et markant skifte i Danmarks tilgang til energi- og forsyning.
Foto: Brintbranchen Pr
Foto: Brintbranchen Pr

Der holdes ikke igen med de positive gloser omkring gårdagens nyhed om, at en historisk havvind-aftale er landet.

Det gør sig også gældende hos Brintbranchen, der hæfter sig ved, at aftalen åbner for for overplanting, skriver interesseorganisationen i en pressemeddelelse. 

”Netop overplantningen viser, at så stor strømproduktion som vi her taler om, reelt kun kan lade sig gøre, og udnyttes til fulde, ved at indtænke brint- og PtX-produktion. Der er fremadrettet et gensidigt afhængighedsforhold mellem brint og VE-udbygningen, der i høj grad er hinandens forudsætninger,” udtaler Brintbranchens direktør Tejs Laustsen Jensen og fortætter:

”For på den måde kan vi udnytte al den grønne strøm, vi overhovedet kan producere, og samtidig sikre, at den grønne energi kan lagres og flyttes over i de sektorer, der ikke kan elektrificeres direkte. Det handler om grøn brint til bl.a. industrien, og grønne brændsler som metanol, ammoniak e-metan og andre e-fuels til bl.a. skibs- og luftfarten.”

Tirsdag aften blev et bredt flertal enige om rammerne til Danmarks største udbygning af havvind på 9 GW, som kan stige til 14 GW eller mere.

Staten kommer til at eje 20 pct. af havvindmøllerne, oplyste Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet i en pressemeddelelse tirsdag.

”Vi får helt andre mængder grøn energi til rådighed, og tager dermed et vigtigt skridt frem mod næste kapitel i den grønne omstilling, hvor grøn strøm er den råvare, vi i Danmark i massive mængder skal forælde til brint og brintbaserede grønne brændstoffer,” udtaler Tejs Laustsen Jensen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Photo: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også