Dansk EU-parlamentariker nomineret til energi-pris

Morten Helveg Petersen er en af fire nominerede til EU-Parlamentets pris for særlig udmærkelse indenfor området energi, industri og forskning. 
Morten Helveg Petersen (R) er blevet bemærket for sit arbejde indenfor energiområdet. | Foto: Jonas Olufson
Morten Helveg Petersen (R) er blevet bemærket for sit arbejde indenfor energiområdet. | Foto: Jonas Olufson

Når de såkaldte MEP-awards i Europa-Parlamentet uddeles 27. juni, løber en dansker måske med en af priserne for sit arbejde i den såkaldte ITRE-kategori, altså industri, forskning og energi.

Radikales Morten Helveg Petersen er nemlig nomineret i kategorien sammen med tre andre. 

”I sin tid som MEP (medlem af Europa-Parlamentet, red.) har han haft en stærk indflydelse på en lang række politikområder. Energi, industriforskning og innovation har dog været i hjertet af hans arbejde. Petersen var ordfører på EU’s strategi for vedvarende energikilder offshore, hvilket understregede hans engagement i en fremtid med grøn energi. Senest har Petersen været central som skyggeordfører i arbejdet med designet af elmarkedsreformen,” lyder begrundelsen for nomineringen. 

Morten Helveg Petersen er i konkurrence med irske Ciaran Cuffe, tyske Christian Ehlers og italienske Patrizia Toia.

’MEP Awards’ bliver årligt uddelt af det månedlige EU-magasin ’The Parliament Magazine’ og er blandt de største prisuddelinger for EU-parlamentarikerne. 

Ved MEP-awards 2022 løb Danmark med to ud af de 16 priser. 

Kira Marie Peter-Hansen (SF) blev kåret som årets unge leder i EU-parlamentet, mens Christel Schaldemose (S) vandt MEP-prisen for sit arbejde for europæiske forbrugerrettigheder. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

"Ewii er et sted for mennesker, der kan finde ud af at opføre sig ordentligt og dem der ikke kan det, de skal ikke være her," lyder det fra Lars Bonderup Bjørn, adm. direktør i Ewii, der ikke vil tolerere snyd i sin koncern. | Foto: Joachim Ladefoged

Ewii-ansatte har snydt med arbejdstid

For abonnenter

Job

Se flere jobs