Europa investerede sidste år mindst i ny vindenergi siden 2009

Sidste års investeringer i nye vindmølleparker tilføjer kun op til 10 GW, men der er brug for 31 GW ny vindenergikapacitet hvert år for at nå 2030-målene, lyder advarslen fra Wind Europe-direktør.
Der blev investeret 24 mia. euro mindre i vindparker i 2022 end året før. | Foto: Pr / Staktraft
Der blev investeret 24 mia. euro mindre i vindparker i 2022 end året før. | Foto: Pr / Staktraft
AF MARKETWIRE

I Europa blev der i 2022 kun investeret 17 mia. euro i nye vindmølleparker, hvilket er et stort fald fra 41 mia. euro i 2021 og det laveste niveau siden 2009.

Udviklingen sender ifølge brancheforeningen Wind Europe en kraftig advarsel til regeringer og politikere om, at der er brug for handling for at nå målsætningerne i 2030.

Det skriver Wind Europe i en meddelelse.

De nævnte 17 mia. euro finansierer vindmølleparker med en samlet kapacitet på 12 gigawatt i hele Europa, hvoraf 10 gigawatt er i EU. Disse vindparker vil blive bygget over de næste år og må ikke forveksles med årlige installationer, påpeger brancheforeningen.

I 2022 blev der i EU installeret 16 gigawatt ny vindenergikapacitet, og Wind Europe estimerer, at EU vil opføre gennemsnitligt 20 gigawatt over de næste fem år.

”EU skal opføre 31 gigawatt i ny vindenergikapacitet hvert år for at nå 2030-målene. Men tallene taler et andet sprog. Sidste års investeringer i nye vindmølleparker tilføjer kun op til 10 gigawatt.”

”Samtidig er mølleordrer faldet, og EU opfører kun halvt så meget ny vindenergi, som det er nødvendigt. EU skal omgående genoprette investorernes tillid og kanalisere penge ind i sin vindenergiforsyningskæde, hvis det ønsker at nå målene,” siger Wind Europes administrerende direktør, Giles Dickson i en meddelelse fra brancheforeningen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også