Nord Stream-selskab takker ja til invitation om bjærgning

Der er blevet fundet et objekt i nærheden af Nord Stream 2. Ejerselskab vil deltage i bjærgningen af dette.
Foto: Handout, Danish Ministry Of Defe
Foto: Handout, Danish Ministry Of Defe
AF RITZAU

Selskabet Nord Stream 2 AG accepterer invitationen til at deltage i bjærgningen af et ukendt objekt, der er fundet i nærheden af gasrørledningen Nord Stream 2.

Det har selskabet meddelt Energistyrelsen fredag, skriver styrelsen på Twitter.

Gasrørledningen blev ramt af eksplosioner sidste år.

Energistyrelsen meddelte torsdag, at man havde tilbudt selskabet at være en del af bjærgningen.

”Med henblik på en nærmere afklaring af objektets karakter har myndighederne besluttet at bjærge objektet med bistand fra Forsvaret.”

”Energistyrelsen har i den forbindelse tilbudt ejerselskabet, Nord Stream 2 AG, at deltage i bjærgningen,” skrev styrelsen i pressemeddelelse.

Her blev der desuden offentliggjort et billede af objektet. Hertil fremgår det, at objektet er cylinderformet og måler cirka 40 centimeter i højden samt omkring 10 centimeter i diameter.

Det er også muligt, at genstanden er en maritim røgbøje. Det undersøges nærmere, skrev Energistyrelsen med henvisning til Forsvarsministeriet.

Den 26. september sidste år blev der konstateret en lækage på Nord Stream 2-ledningen cirka 20 kilometer syd for Dueodde på Bornholm.

Den efterfølgende morgen blev der også fundet to lækager på Nord Stream 1 nord øst for Bornholm. I alt blev fire gaslækager på gasledningerne bekræftet.

Rusland har flere gange efterspurgt at blive en del af selve efterforskningen af sabotagen mod Nord Stream i september sidste år.

Dmitrij Peskov, der er talsmand for det russiske præsidentkontor, har rost styrelsens invitation.

”Det er altafgørende at få fastlagt, hvilket objekt der er tale om, og om det er tilknyttet denne terrorhandling - hvilket det tilsyneladende er - og at få fortsat denne efterforskning,” har han udtalt ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Talsmanden mener desuden, at ”efterforskningen skal være gennemsigtig”.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Job

Se flere jobs