Energistyrelsen tilbyder Nord Stream-selskab at deltage i bjærgning

Selskabet Nord Stream 2 AG tilbydes at tage del i arbejdet med bjærgningen af objekt ved rørledning.
Arkivfoto | Foto: Finn Frandsen
Arkivfoto | Foto: Finn Frandsen
Af Ritzau

Energistyrelsen har tilbudt selskabet Nord Stream 2 AG, at det kan deltage i bjærgningen af det objekt, der er blevet fundet ved Nord Stream 2-rørledningen.

Det oplyser styrelsen i en pressemeddelelse. Rørledningen blev ramt af eksplosioner sidste år.

Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) bekræftede over for DR i sidste uge, at danske myndigheder var blevet gjort opmærksomme på, at der var blevet fundet et objekt.

I pressemeddelelsen vises desuden et billede af objektet. Her fremgår det, at det er cylinderformet og måler cirka 40 centimeter i højden samt omkring 10 centimeter i diameter. 

Det er derudover muligt, at genstanden er en maritim røgbøje, hvilket undersøges nærmere, skriver Energistyrelsen i pressemeddelelsen med henvisning til Forsvarsministeriet. 

”Med henblik på en nærmere afklaring af objektets karakter har myndighederne besluttet at bjærge objektet med bistand fra Forsvaret,” skriver styrelsen i pressemeddelelsen.

”Energistyrelsen har i den forbindelse tilbudt ejerselskabet, Nord Stream 2 AG, at deltage i bjærgningen.

Danske myndigheder har undersøgt objektet, og det vurderes fortsat, at det ikke umiddelbart udgør en risiko ifølge styrelsen. 

”Energistyrelsen afventer nu en tilbagemelding fra selskabet, inden bjærgningen kan igangsættes,” lyder det. 

Den 26. september sidste år blev der indledningsvist konstateret en lækage på Nord Stream 2-ledningen ca. 20 kilometer syd for Dueodde på Bornholm.

Den efterfølgende morgen blev der også fundet to lækager på Nord Stream 1 nord øst for Bornholm. I alt blev fire gaslækager på gasledningerne bekræftet. 

Om aftenen den 27. september stod statsminister Mette Frederiksen (S) frem på et pressemøde og fortalte, at det var de danske myndigheders klare vurdering, at lækagerne var et resultat af bevidste handlinger.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også