Kirker får indskrænket indsigelsesret overfor vindmøller

Fremover kan landets kirker kun gøre indsigelser mod vindmøller, hvis de står mindre end en kilometer væk fra kirken, skriver GridTech.
Foto: Janus Engel
Foto: Janus Engel

Siden 2017 har kirkernes stifter gjort indsigelser ti gange overfor vindmøllerprojekter som lå mellem 1,5 og 4,5 kilometer væk fra en kirke. 

Men det er slut med det, skriver Ingeniørens medie for energi, GridTech.

Mediet er kommet i besiddelse af et brev fra kirkeminister, Louise Schack Elholm (V), som er blevet sendt til landets ti stifter.

”Der fastsættes en almindelig afstandsgrænse på 1.000 meter for planlægning for vindmøller og solceller. For møller på 250 meter og højere fastsættes en afstandsgrænse på 2.000 meter. Stiftsøvrigheden vil inden for den pågældende afstand fra en kirkebygning have mulighed for at fremsætte indsigelse mod lokalplanlægning for solceller og vindmøller. Afstandskravet gælder ikke for planlægning for øvrige anlæg,” skriver kirkeministeriet i brevet. 

Brevet ændrer dog ikke ved, at der ifølge ministeren, at det fortsat er en national interesse at ”varetaget indsynet og udsynet fra kirkerne i landskabet.”

Lovforslaget, hvor afstandsgrænsen fastsættes, forventes fremsat i Folketinget i efteråret. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også