Cowi-direktør skal stå i spidsen for grøn komité i europæisk brancheorganisation

Markedsdirektør hos den danske rådgiver vil sætte en ”ambitiøs og resolut retning” i rollen som formand for Green Deal Committee under den europæiske ingeniørsammenslutning EFCA.
Søren Adamsen, markedsdirektør i COWI, er udnævnt til formand for Green Deal Committee i den europæiske brancheorganisation European Federation of Engineering Consultancy Association.
Søren Adamsen, markedsdirektør i COWI, er udnævnt til formand for Green Deal Committee i den europæiske brancheorganisation European Federation of Engineering Consultancy Association.

Det bliver Cowis markedsdirektør, Søren Adamsen, der fremover skal lede den grønne komité i den europæiske rådgiverbranches interesseorganisation European Federation of Engineering Consultancy Associations, EFCA. Det skriver rådgivervirksomheden i en pressemeddelelse. 

”Jeg er meget beæret over at blive betroet rollen som formand for denne vigtige komité, der er en proaktiv dialogpartner for de europæiske institutioner i udviklingen af ny politik,” lyder det i meddelelsen fra Søren Adamsen, der sammen med den nye næstformand – direktør for bæredygtighed i Sweco Andreas Gyllenhammar – vil sætte ”en ambitiøs og resolut retning mod en CO2-neutral fremtid” i Europa. 

Den nye komité-formand har arbejdet for Cowi i mere end 20 år og var tidligere ved EU-Kommissionen. Han kommer med et stort branchekendskab både gennem sin mangeårige ansættelse i Cowi og via sit virke som bestyrelsesmedlem og næstformand i Foreningen af Rådgivende Ingeniører, FRI, frem til 2021, hvor han blev udnævnt til bestyrelsen for EFCA.

EFCA har et stort fokus på både de danske og europæiske rådgiver- og ingeniørvirksomheders rammevilkår, der følger af eksempelvis udbudsdirektiverne, Bygningsdirektivet og klimapakken European Green Deal. 

(Denne artikel er leveret af vores søstersite CleantechWatch)


Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også