Danskerne har skruet 19 procent ned for gassen

Det danske el- og gasforbrug ligger et godt stykke under normalen, viser ny opgørelse fra Energistyrelsen.
Foto: Thomas Borberg
Foto: Thomas Borberg

De danske forbrugere af el og gas skruede i andet halvår ned for begge dele med hhv. 6 og 19 pct. i forhold til normalforbruget. Det oplyser Energistyrelsen torsdag i sin seneste status på forsyningssituationnen.

Myndighedens vicedirektør, Martin Hansen, opfordrer danskerne til at fastholde dette forbrugsmønster, da det gavner energiforsyningen. 

”Vores forsyningssituation er afhængig af, at vi holder fast i de gode sparevaner, så vi er rustet til næste vinter. Det gavner ikke kun pengepung og klima at spare på energien – det er afgørende for, at vi har energi nok til alle,” siger han i en meddelelse. 

”Energiforsyningen er lige nu stabil på tværs af alle energikilder, og vi vurderer fortsat, at det ikke bliver nødvendigt at afbryde strøm- og gasforsyningen til forbrugerne i denne vinter. Vi må holde fast i de gode vaner, så vi ikke kommer i problemer,” fortsætter han. 

Det var især konvertering væk fra gas i forskellige produktionserhverv, som bragte forbruget heraf ned, men også i husholdninger, kontorer og butikker mindskedes forbruget med omkring 20 pct. I forhold til elforsyningen var det især husholdninger, der drev reduktionen. 

Energistyrelsen gør status over forsyningssituationen hver måned. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også