Fjernvarmepuljen for 2022 er oversøgt med tre millioner

Den store interesse viser, at det har været fornuftigt at tilføre fjernvarmepuljen flere midler. Det mener brancheorganisationen Dansk Fjernvarme, som lægger op til en ny forhøjelse af puljen.
Foto: Dansk Fjernvarme
Foto: Dansk Fjernvarme

Den er populær, fjernvarmepuljen, som i løbet af 2022 er blevet oversøgt for tilskud.

I september blev der tilført yderligere 150 mio. kr. til puljen, som måneden forinden stod tom.

Ifølge Dansk Fjernvarme har den beslutning været god, eftersom puljen altså alligevel er endt med at blive oversøgt med omkring 3 mio. kr. Det har brancheorganisationen fået bekræftet af Energistyrelsen.

"Fjernvarmeselskaberne har fuld fart på udfasningen af naturgas og den grønne omstilling af danskernes boligopvarmning. Det bliver tydeliggjort med de mange ansøgninger, der har været i Fjernvarmepuljen, at der helt klart har været et behov for midlerne," siger Dansk Fjernvarmes chefkonsulent Dansk Fjernvarme, Nicolai Kipp, i en meddelelse.

Der er blevet sendt 112 ansøgninger om tilskud fra fjernvarmepuljen. Puljen åbner igen for ansøgninger den 23. januar, og aktuelt er budgettet sat til 195,3 mio. kr., plus 100 mio. kr. ekstra fra den politiske hjælpepakke Vinterhjælp fra efteråret.

Dansk Fjernvarme lægger dog op til, at der igen skal tilføres ekstra midler til puljen.

"Konverteringsbehovet bliver bare større og større i takt med, at kommunerne får færdiggjort deres varmeplaner. Der er derfor ikke brug for færre penge i 2023 end i 2022 - det bliver snarere omvendt. Lad det være rettidig omhu at sikre, at puljen ikke løber tør for midler igen," siger Nicolai Kipp.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

"Ewii er et sted for mennesker, der kan finde ud af at opføre sig ordentligt og dem der ikke kan det, de skal ikke være her," lyder det fra Lars Bonderup Bjørn, adm. direktør i Ewii, der ikke vil tolerere snyd i sin koncern. | Foto: Joachim Ladefoged

Ewii-ansatte har snydt med arbejdstid

For abonnenter

Job

Se flere jobs