Aarhusiansk forsyningsselskab fastholder fjernvarmetaksten

Forsyningsselskabet Kredsløb kan fastholde fjernvarmetaksten til sine kunder i det nye år trods et ellers uroligt energimarked og den nylige brand på Studstrupværket.
Foto: Søren Vendelbo/JPA
Foto: Søren Vendelbo/JPA

På trods af et ellers turbulent energimarked kan aarhusianske Kredsløb i samarbejde med Ørsted love sine kunder, at fjernvarmetaksten forbliver den samme i det nye år.

Det skriver selskabet i en pressemeddelelse, hvor adm. direktør Bjarne Munk Jensen fortæller, at det dels skyldes, at driften hos Kredsløb er effektiv, samtidig med at Ørsted holder priserne nede.

”Vi er midt i en europæisk energikrise med stigende priser på alle former for energi og brændsler, og vi vil gøre vores for at holde priserne nede og støtte udrulningen af den grønne fjernvarme,” lyder det fra Ole Thomsen, direktør for Ørsteds kraftvarmeværker.

Det betyder for eksempel, at en kunde i et hus på 130 kvm med et varmeforbrug på 18,1 MWh/år beholder prisen på 12.252 kr. i 2023.

Ørsted ejer Studstrupværket, der leverer fjernvarme til Kredsløbskunder, og de to har lavet en aftale om, at Kredsløb betaler for fjernvarme baseret på træpille-prisen, på trods af at varmen i nogle perioder bliver produceret på kul.

Forsyningsselskabet lover desuden, at selvom den nylige brand har sat Studstrupværkets træpillesilo ud af drift, betyder det ikke manglende varme. De 50 pct. af forsyningen, som træpillerne dækkede, bliver imidlertid erstattet af kul, lyder det.

Brand ved Studstrupværket er slukket

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også