Fjernvarmeselskaber: Stop nedlukning af forbrændinger og undgå strømafbrydelser

Det nye folketing bør tage ved lære af andre EU-lande, som levetidsforlænger kraftværker, og sætte en stopper for den planlagte lukning af affaldsforbrændinger i Danmark, mener Dansk Fjernvarme og flere mindre fjernvarmeselskaber i Altinget.
Foto: Dansk Fjernvarme
Foto: Dansk Fjernvarme

Skal Danmark undgå planlagte elafbrydelser i en usikker energisituation, giver det bedst mening at genbesøge planerne om at skære i den danske affaldsforbrændingskapacitet.

Det påpeger udviklingschef i Dansk Fjernvarme Kim Behnke og 11 mindre fjernvarmeselskaber i et indlæg i Altinget.

Med den lejlighedsvist svigtende sol og blæst har flere EU-lande i lyset af energikrisen erkendt behovet for at levetidsforlænge den mindre grønne, men mere sikre elforsyning kraftværker, der ellers stod til lukning.

Det bør det nye folketing herhjemme imitere og droppe beslutningen fra 2020 om at skære i antallet af danske affaldsforbrændingsanlæg svarende til en reducere kapaciteten med 30 pct. frem mod 2030, lyder det fra forfatterne til indlægget.

”Uanset hvor mange nye vindmøller, der opstilles, så vil de alle stå stille, hvis det ikke blæser. Noget andet skal tage over. Her har vi været dygtige til at have effektiv central og decentral kraftvarme, som med kort varsel kan tage over og sikre elforsyningen,” skriver fjernvarmeaktørerne.

Energien fra de danske forbrændingsanlæg dækker op imod 25 pct. af fjernvarmebehovet i Danmark og leverer op imod 5 pct. af den danskproducerede elektricitet.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie CleantechWatch)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også