EnergiWatch

Hillerød peger på solcelleprojekt som statslig energipark

Kommunen vil have solcellepark på 200 hektar med som bud i Christiansborg-besluttet mål om 10-15 energiparker på land.

Foto: Finn Frandsen

Fremtiden kalder på mere vedvarende energi, og nu byder Hillerød Kommune sig til med en solcellepark på 200 hektar, når Folketinget i slutningen af 2022 skal udpege de 10-15 store energiparker på land, der i juni blev vedtaget som led i at firdoble energiproduktionen.

Det skriver Sjællandske Nyheder.

”Det er en belastning af vores landskab. Men jeg synes, det vejer meget tungt, at vi også tager vores del af ansvaret for at få placeret de her solcelleparker. De vil yde et væsentligt bidrag til at få produceret billig strøm, og det har vi jo brug for,” siger Christina Thorholm, fra De Radikale, der er blandt aftalepartierne i Hillerød Kommune.

En del af den brede politiske aftale fra juni er et initiativ i regeringens katalog, der er udarbejdet i samarbejde med kommunerne og energibranchen, der lyder, at ”staten frem mod 2030 skal spille en væsentlig mere aktiv rolle i udviklingen af større energiparker”.

”Regeringen vil derfor igangsætte en screening for at identificere eksempelvis 10-15 større områder, der vurderes egnede til energiparker og kan dække en væsentlig del af behovet for VE-udbygning på land frem mod 2030,” lyder et af regeringens forslag.

Regeringen vil fjerne vindmølleloft og lave flere energiparker

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs