EnergiWatch

Regeringen blev ikke advaret om mulig eksplosion på gasledning

Ifølge medier er Tyskland blevet advaret om mulige angreb på gasledninger. Det er den danske regering ikke.

Foto: Emil Helms

Den danske regering blev ikke advaret om, at der var mulige eksplosioner på gasledningerne Nord Stream 1 og 2 på vej, før det ske i denne uge.

Det siger forsvarsminister Morten Bødskov (S) i Bruxelles, hvor han onsdag har været til møde med Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg.

”Hverken jeg eller regeringen er blevet varslet. Jeg tror heller ikke, at denne her type sprængninger er noget, man varsler om.”

”Vi er ikke blevet varslet om det. Og hvad der er af diskussioner i andre lande, det kan jeg jo af gode årsager ikke gå ind i,” siger han på et pressemøde.

Svaret kommer på et spørgsmål om, hvordan det er muligt, at den danske regering og de danske myndigheder ikke har vidst, at det ville ske.

Imens er en advarsel angiveligt blevet sendt til Tyskland, som får gas fra ledningerne i Østersøen. Advarslen har mere overordnet handlet om mulige angreb på underjordiske rørledninger. Ikke på et bestemt sted eller tidspunkt.

Det skal være sket så sent som for nogle uger siden, hvor den amerikanske efterretningstjeneste CIA rettede henvendelse. Det skriver den tyske avis Der Spiegel og den amerikanske avis The New York Times på baggrund af flere anonyme kilder.

Til det siger Morten Bødskov:

”Jeg tror, at det er vigtigt at huske på, at det her er ikke et angreb på dansk infrastruktur.”

”Det er noget, der er foregået i internationalt farvand, og det, tror jeg, er vigtigt at have med i denne her sammenhæng,” siger han.


Mere fra EnergiWatch

BP vil satse mere på brint

Britiske BP kommer i fremtiden til at fokusere endnu mere på brintproduktionen. Direktøren vil præsentere et konkret mål i det nye år.

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs