EnergiWatch

Regeringens støttepartier splittede over fordyret gasledning til Lolland-Falster

Hos Radikale og Enhedslisten raser man mod gasledningen til Lolland-Falster, hvor budgettet er skredet med næsten en halv milliard, men SF står fast på, at ledningen er nødvendig, og et sandsynligt snarligt folketingsvalg, gør det svært for partierne at få taget sagen op.

Rasmus Helveg, energiordfører for Radikale, vil ikke opgive kampen mod gasledningen til Lolland-Falster. | Foto: Jens Dresling

Mens man hos Energinet og Evida gør sig klar til at tage første spadestik til gasledningen mellem Sjælland og Lolland-Falster lige inden efterårsferien, bliver der i disse dage skrevet på et beslutningsforslag om at skrotte ledningen på Rasmus Helvegs kontor på Christiansborg.

”Jeg er meget meget langt fra det punkt, hvor jeg giver op. Det er fossil infrastruktur på et tidspunkt, hvor vi har en gaskrise, der ikke var der, da den blev vedtaget. Det er blevet dyrere og samfundsøkonomisk tungere og formentlig også mindre attraktivt for sukkerfabrikkerne, fordi det de skal have gennem ledningen er så piskedyrt. Jeg synes ikke den her beslutning skal stå,” lyder det fra Rasmus Helveg, Radikales energiordfører, om den gasledning, der er født for at sikre en renere energiforsyning til de to fabrikker i Nakskov og Nykøbing Falster, der er ejet af Nordic Sugar. Fabrikkerne, der beskæftiger omkring 500 mennesker, bruger i dag primært kul og olie som energikilde.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

”Meget svært” at diktere nye referencepunkter for gas

EU-Kommissionen arbejder på at lave et nyt – eller flere – benchmark for gasprisen i Europa. Dansk gasekspert er enig i, at flere benchmarks er en god idé, men sætter spørgsmålstegn ved, om den slags bare kan dikteres fra oven.

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs