EnergiWatch

Virksomheder må vente på hjælp til skyhøje energipriser

Det er endnu uvist, hvornår virksomheder kan få hjælp til de stigende energipriser, men regeringen ser på det.

Foto: Mads Claus Rasmussen

Regeringen vil lade borgere udskyde en del af betalingen for de store energiregninger, hvorimod virksomheder må vente lidt endnu på at få hjælp.

De seneste dage har lokale købmænd og mange andre erhvervsdrivende over hele landet stået frem og fortalt, at de allerede står med elregninger på flere hundredtusinde kroner.

Men regeringen arbejder fortsat på en ordning, som kan omfatte virksomhederne, og som vil ligne ordningen for borgerne. Det siger statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde onsdag.

"Det er ikke kun husholdninger, der er ramt af stor økonomisk usikkerhed. Små erhvervsdrivende oplever lige nu, at deres energiregninger er mangedoblet."

"Hvis købmanden i et lokalsamfund i Danmark må dreje nøglen om, fordi han ikke kan betale regningerne, så er det ikke kun et problem for købmanden og hans familie. Det risikerer at få meget store konsekvenser for små byer og lokalsamfund i hele landet."

"Andre dele af samfundet vil komme til at mærke de stigende energipriser," siger Mette Frederiksen.

Regeringen understreger, at ordningen for virksomheder også vil omfatte kultur- og foreningslivet. Det er endnu uvist, hvornår den vil blive fremlagt.

Mange borgere bliver ramt af de høje priser på el og gas, som for manges vedkommende er mangedoblet. I august steg inflationen til knap ni procent og er nu på det højeste niveau i knap 40 år.

 

Regeringen vil indføre afbetalingsordning på energi 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs