EnergiWatch

R og SF mener regeringens energiforslag er utilstrækkeligt alene

De Radikale mener regeringens energiforslag svarer til en Panodil, hvor der er brug for penicillin.

Foto: Jens Dresling

Hos støttepartierne De Radikale og SF er der grundlæggende en positiv stemning over for regeringens forslag om at lade borgere indefryse en del af deres høje energiregninger det kommende år.

Men det er ikke nok, slår begge partier fast.

"Vi synes umiddelbart, at det her ser fornuftigt ud. Vi skal jo give en håndsrækning til de danskere, der har svært ved at få det til at hænge sammen her og nu. Så nu vi vil kigge forslaget grundigt igennem, og se om der er noget i det, der skal justeres," siger næstformand Martin Lidegaard (R).

"Men det, jeg kan sige med sikkerhed, er, at det ikke kan stå alene."

"Det svarer lidt til en Panodil i en situation, hvor der er brug for penicillin og en stærkere kur mod den situation, vi er i."

SF's finansordfører, Lisbeth Bech-Nielsen, synes, at det er godt, regeringen nu "kommer på banen".

"Men vi savner en direkte håndsrækning til dem, som bliver ramt af de her stigende priser. For nogle vil det skabe enormt meget utryghed at skulle se ind i en gæld, der bliver oparbejdet, fordi man kun får et slags lån."

"Vi mener simpelthen, at der er nogle, der bliver nødt til at få økonomisk hjælp også," siger Lisbeth Bech-Nielsen.

SF vil indføre en særskat på rederier med overnormale profitter, som skal finansiere hjælp til en "direkte håndsrækning".

Hos De Radikale er det et "klart krav", at regeringens forslag bliver suppleret med en hurtigere omstilling til fjernvarme og varmepumper.

Regeringen vil forhandle om sit forslag med Folketingets partier og vil søge at hastebehandle det, så det indføres inden vinter.

Partierne indkaldes til møde torsdag.

Regeringen vil indføre afbetalingsordning på energi 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs