EnergiWatch

Sverige giver 21 milliarder kroner i strømstøtte

Selskabet Svenska kraftnät vil give 30 milliarder svenske kroner til husholdninger for høje elpriser.

Foto: 12060 Lars Schröder/TT/TT NYHETSBYRÅN / TT NYHETSBYRÅN

Den svenske regering vil give 30 milliarder svenske kroner - godt 21 milliarder kroner - i strømstøtte til husholdningerne.

Det siger statsminister Magdalena Andersson.

Det er endnu uafklaret, hvordan tilbagebetalingen skal ske. Det er muligt, at pengene vil blive direkte udbetalt til husholdningerne.

"Det Svenska kraftnät vil anvende mindst 30 milliarder svenske kroner på at kompensere husholdningerne for høje elpriser," siger den svenske statsminister.

Hun understreger, at det er den russiske præsident, Vladimir Putin, og hans krig mod Ukraine, som har ført til de høje priser.

"Vi kommer ikke til at tillade, at Putin holder svenske husholdninger og virksomheder som gidsler," siger Magdalena Andersson.

Sveriges finansminister, Mikael Damberg, kalder pengene en tilbagebetaling af såkaldte " flaskehalsindtægter", som kraftværkerne har fået.

Svenska kraftnät får pålagt at betale mindst 30 af 60 milliarder kroner tilbage til husholdningerne. Det meddeler den svenske regering.

Svenskere fyrer op for oliekraftværk – og atomkraftdebat 

Grøn stålproduktionen vil ifølge rapport alene i EU kræve ny solkraft for 370 TWh

Elbiler er ikke altid en gevinst for klimaet - nogle bliver det aldrig 

Mere fra EnergiWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs