EnergiWatch

Grøn nedtur: Virksomheder sætter klimaindsatsen på pause

Frygten for en eskalerende energikrise fylder langt mere end hensynet til klimaet. Det viser en Voxmeter-undersøgelse blandt mere end 2000 virksomheder.

Krigen i Ruslands og den truende energikrise har fået en lang række europæiske energiselskaber til at skrue op for kulkraften. | Foto: Thomas Borberg

Problemerne tårner sig op for danske virksomheder i kølvandet på Putins invasion i Ukraine, og meget tyder nu på, at energikrise, prisstigninger og logistikproblemer går ud over klimaindsatsen. Sådan lyder det fra Christian Stjer, adm. direktør i analysevirksomheden Voxmeter, på baggrund af en dugfrisk undersøgelse om virksomhedernes klimaindsats.

Blandt mere end 2000 adspurgte virksomheder på tværs af brancher og størrelse er 42,8 pct. i gang med at planlægge, hvordan de vil reducere deres klimabelastning. Det er et fald på 8 pct. i forhold til en tilsvarende undersøgelse, der blev gennemført kort før præsident Putin i februar invaderede Ukraine.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs