EnergiWatch

Stor usikkerhed om strømstøtte efter norsk regeringsmøde

Selskaber uden strøm bliver nødt til fortsat at afvente eventuel statslig hjælp. Det står klart efter et hastemøde med norske regeringsledere mandag morgen.

Foto: Jens Dresling

Det er endnu uvist, hvordan man vil kunne indrette en strømstøtteordning for det norske erhvervsliv. Det lægger fast, efter at den norske statsminister Jonas Gahr Støre mandag morgen har mødtes med NHO (Næringslivets Hovedorganisasjon) og LO (Landsorganisasjonen i Norge).

Det skriver flere norske medier, heriblandt E24, VG og Dagens Næringsliv.

Mødet handlede om strømprisen og behovet for støtte til norske selskaber, og fra regeringens side deltog også finansminister Trygve Slagsold Vedum, erhvervsminister Jan-Christian Vestre og olie- og energiminister Terje Aasland.

"Vi har ikke diskuteret modeller endnu, men situationen ude i erhvervslivet. Normalt er det selskabernes ansvar at indrette sig, eftersom priserne går op og ned. Stiger priserne, stiger prisen på produkterne. Denne situation er ekstraordinær i dele af landet," fortalte Jonas Gahr Støre efter mødet til VG.

Det drejer sig især om de sydligste og mellemste egne af Norge. Her mangler der vand i elvene, som normalt bruges til at producere en stor del af strømmen i Norge, hvilket har drevet elprisen drastisk i vejret. Et forhold, som ikke umiddelbart kan udlignes i den nordlige del af landet pga. mangel på kabelforbindelser mellem Syd- og Nordnorge.

NHO har helt siden januar krævet statsstøtte til virksomheder, som bruger meget strøm. Organisationen er bekymret for, at virksomheder bliver tvunget til at lukke pga. strømmangel.

Norges statsminister indkalder partiledere til møde om el-krise 

Mere fra EnergiWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs