EnergiWatch

USA's senat vedtager lov, der pumper billioner i grøn energi

De fremtidige skatterabatter for sol, landvind og havvind er så godt som sikret efter vicepræsident sikrer gennemførelsen af længe ventet lovpakke.

Vicepræsident Kamala Harris' stemme var nødvendig for at sikre flertallet i Senatet for Inflation Reduction Act. | Foto: Stefani Reynolds/AFP / AFP

Rammevilkårene for de kommende års vedvarende energi i USA synes nu endegyldigt fastlagt. Søndag aften dansk tid vedtog det amerikanske Senat den såkaldte Inflation Reduction Act, der bl.a. er blevet det regulatoriske hjemsted for den klimapakke, præsident Joe Biden gik til valg på i 2020. Loven mangler nu blot at blive vedtaget i Repræsentanternes Hus, hvor demokraterne har et solidt flertal, samt præsidentens underskrift.

"Det her er stemmeafgivelsen, der går verden rundt. Det sætter USA i retning af at skabe 550.000 nye jobs inden for ren energi, samtidig med at det reducere udledninger på tværs af økonomien med 40 pct. i 2030. Dette er en generations-mulighed for ren energi efter årevis med usikkerhed og forsinkelser," konstaterer adm. direktør for interesseorganisationen American Clean Power, Heather Zichal.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs