Vestas gavnes igen af positivt politisk nyt fra USA

Demokraterne synes nu endelig at have fået helt styr på tropperne internt og kan dermed være klar til at sende lovpakken til afstemning i Senatet og Repræsentanternes Hus.
Foto: Ørsted / PR
Foto: Ørsted / PR
MARKETWIRE

En stor foreslået klima- og energipakke i USA kan være kommet tættere på at blive til virkelighed, og det er med til at understøtte Vestas i fredagens danske aktiehandel.

Vindmølleaktien stiger fredag med 3,7 pct. til 196,56 kr. Ørsted stiger i øvrigt med 0,7 pct. til 848,80 kr.

Demokraterne synes nu endelig at have fået helt styr på tropperne internt og kan dermed være klar til at sende lovpakken til afstemning i Senatet og Repræsentanternes Hus.

I sidste uge røg Vestas - og til dels også Ørsted - kraftigt til vejrs, da Joe Manchin, den demokratiske senator i West Virginia, som længe har stillet sig på bagbenene i forhold til aftalen, kom med på vognen.

Men siden har pakken også mødt modstand fra Kyrsten Sinema, som er demokratisk senator i Arizona. Hun var ikke tilfreds med de foreslåede skattelove i pakken.

Også hun er dog nu kommet til den konklusion, at forslaget kan sendes til afstemning, skriver Bloomberg News.

Og det skaber god stemning omkring de grønne aktier.

Demokraterne håber på at kunne stemme pakken gennem Senatet via simpelt flertal, men det kræver absolut enighed internt i partiet, da fordelingen af stemmerne i Senatet er helt lige fordelt mellem Demokraterne og Republikanerne.

I tilfælde af stemmelighed har vicepræsident Kamala Harris den afgørende stemme.

Ifølge Demokraterne i Senatet vil lovforslaget sikre investeringer i hjemlig energiproduktion og reducerer udledningerne med omtrent 40 pct. i 2030. Den indeholder blandt andet en skatterabatordning til sektoren for vedvarende energi.

Ud over Senatet skal pakken også stemmes igennem i Kongressens andet kammer, Repræsentanternes Hus, hvor Demokraterne har et smalt flertal.

Derudover skal den underskrives af præsident Joe Biden for at blive til lov.

Brintbranchen: Amerikansk lov er godt nyt for danske selskaber

Årets vigtigste aftale i USA er indgået i kælderrum uden vinduer

Vestas investerer i elektrolyse-producent

Vestas dropper produktionsplaner i Japan

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs ogsåJob

Se flere jobs