EnergiWatch

Tysklands Scholz giver Rusland skyld for gasturbine-fiasko

Komponenten, som Gazprom PJSC har givet skylden for den reducerede gasleverancer, er klar, lyder det onsdag fra Scholz og den administrerende direktør for turbineproducenten Siemens Energy AG.

Foto: JOHN MACDOUGALL/AFP / AFP

Den tyske forbundskansler Olaf Scholz mener, at Rusland er skyld i problemer med at sende en turbine til den vigtige Nord Stream 1 rørledning, der er i centrum af den europæiske gaskrise.

Det skriver Bloomberg News.

Komponenten, som Gazprom PJSC har givet skylden for den reducerede gasleverancer, er klar, lyder det onsdag fra Scholz og den administrerende direktør for turbineproducenten Siemens Energy AG.

”Det vigtige for mig er at gøre det klart, at turbinen er klar til brug når som helst. Der er intet, der forhindrer den i at blive transporteret til Rusland,” siger forbundskansleren.

I takt med at Moskva reducerer strømmene gennem Nord Stream, står Europas største økonomi over for energimangel den kommende vinter, som kan udløse recession og tvinge staten til at rationere gas.

Turbinens opholdssted vakte politisk polemik i de seneste uger, da Rusland hævder, at komponenten er nødvendig for at opretholde gaseksporten til Europa, mens Tyskland beskrev deres argument som bluff.

Den meget omtalte turbine var blevet sendt til vedligeholdelsesarbejde i Canada på Siemens Energy-fabrikken, hvor den blev bygget.

Her strandede den midlertidigt grundet sanktionerne mod Rusland, men sidenhen besluttede Canada at tillade transporten til Tyskland, hvor den siden har siddet fast og ventet på grønt lys fra Moskva.

Den russiske gasgigant Gazprom har gradvist reduceret strømmene gennem rørledningen med henvisning til tekniske problemer og manglende dokumenter til turbinen.

Den seneste reduktion efterlader Nord Stream på omkring 20 pct. af kapaciteten.

Gazprom giver tysk selskab skylden for gasproblemer

Tysk minister vil have forbudt brugen af gas til elektricitet

Analytiker: Russere tror at gas-stop vil bremse våbenleverancer

Mere fra EnergiWatch

Blå blok skyder DF's gasforslag ned

Liberal Alliance og Nye Borgerlige er med på at få Nordsøaftalen genåbnet, men Venstre og De Konservative afviser blankt. For dyrt, besværligt og klimamæssigt problematisk, lyder det fra de to største borgerlige partier.

Eaton etabler ny fabrik i Finland

Det irsk-amerikanske strømstyringsselskab har valgt at placere en UPS-fabrik i Finland, der skal bidrage til at imødekomme voksende efterspørgsel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs