EnergiWatch

Hedebølge kan udfordre gaslagrene til vinter

Omstilling af energisystemet er essentiel for at minimere de konsekvenser, der er ved ekstremt vejr, vurderer energiforsker.

Hedebølge får folk til at søge mod stranden, men det udfordrer også energiproduktionsværkerne, hvilket udfordrer muligheden for at fylde gaslagrene op inden vinter. | Foto: Emma Sejersen

Energiproduktionen fra vindmøller, atomkraftværker, vandværker og solceller presses af det ekstremt varme vejr, og samtidig stiger behovet for energi til køling. Derfor advarer flere eksperter nu om, at det kan blive svært at få fyldt de europæiske gaslagre op til vintermånederne.

Det skriver Børsen.

Blandt dem er IEA-energianalytiker Gergeley Molnar, der vurderer, at hedebølgen forværrer gassituationen og decideret mangel kan blive en realitet til vinter.

Vicedirektør hos Energistyrelsen Martin Hansen fortæller, at styrelsen er opmærksom på problematikken.

”Lige nu er der stadig gasforsyning til hele Europa, men hedebølgen og mindre gas fra Rusland betyder generelt, at der kan fyldes mindre gas på lagrene til brug for vinteren. Der er noget skæbne i det, da vi ikke kan spå om vejret. Men der er lang vej til, at vi står i en situation, hvor gaslagrene er brugt op,” siger han til Børsen.

Ifølge Jacob Østergaard, divisionschef og energiforsker hos DTU, bliver en omstilling af energisystemet essentiel for at minimere de konsekvenser, der er ved ekstremt vejr.

Det kræver eksempelvis, at systemet bliver mere fleksibelt - både hvad angår energikilder og transport af energi.

Professor: Vi skal forvente fuldt gasstop - EU bør handle nu

Dansk Industri: Det kan blive nødvendigt at rationere gas

EU-lande prikker huller i aftale der skal sikre gas til vinter

EU-landene er enige om at reducere gasforbrug

Regeringen vil give dispensation til sort energi

Mere fra EnergiWatch

Blå blok skyder DF's gasforslag ned

Liberal Alliance og Nye Borgerlige er med på at få Nordsøaftalen genåbnet, men Venstre og De Konservative afviser blankt. For dyrt, besværligt og klimamæssigt problematisk, lyder det fra de to største borgerlige partier.

Eaton etabler ny fabrik i Finland

Det irsk-amerikanske strømstyringsselskab har valgt at placere en UPS-fabrik i Finland, der skal bidrage til at imødekomme voksende efterspørgsel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs