EnergiWatch

Dansk Fjernvarme: Grøn fjernvarme skal erstatte gassen

Vi have udfaset gassen i boligopvarmningen og industrien de steder, hvor det er muligt og erstatte den med grøn fjernvarme, mener Dansk Fjernvarme som reaktion på EU’s plan for gasreduktion.

Foto: Jens Dresling

EU fremlagde onsdag en plan for at reducere det europæiske gasforbrug med 15 pct. i perioden fra 1. august til 23. marts næste år.

Herhjemme mener Dansk Fjernvarme også, at det er nu, vi skal handle, hvis vi undgå konsekvenser for virksomheder og forbrugere.

”Derfor er det vigtigt, at der bliver kigget på, hvordan vi kan reducere gasbehovet herhjemme i Danmark, så ingen vil komme til at fryse til vinter, siger Kim Mortensen, direktør i Dansk Fjernvarme.

Først og fremmest er det vigtigt, at sparer på energien, sådan som EU Kommissionen foreslår, understreger direktøren. Dernæst skal vi erstatte gassen med grøn fjernvarme, hvor det er muligt:

”Vi skal have udfaset gassen i boligopvarmningen og industrien de steder, hvor det er muligt og erstatte den med grøn fjernvarme baseret på store varmepumper, elkedler, solvarmeanlæg, bæredygtig biomasse og overskudsvarme”.

”Hos vores medlemmer oplever vi en øget omstilling fra naturgas til alternative grønne varmekilder. Det bliver også godt hjulpet på vej med udvidelsen af den seneste Etableringsstøttepulje, som fjernvarmeselskaber kan benytte for at udfase fossile brændsler. Derimod halter det gevaldigt med midler tilbage i fjernvarmepuljen, der netop støtter konverteringsprojekter fra naturgas til fjernvarme, siger Kim Mortensen, direktør i Dansk Fjernvarme.

Dansk Industri: Det kan blive nødvendigt at rationere gas

Mere fra EnergiWatch

Shell afviser at forholde sig til sviner mod dansk raffinaderi

Crossbridge Energy undersøgte raffinaderiet fuldt ud forud for overtagelsen, siger talsperson fra Shell. Talspersonen forholder sig imidlertid ikke til, at raffinaderiet kritiseres i hårde vendinger i en intern mail sendt af en kommunikationsansat hos Shell.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs