EnergiWatch

Dan Jørgensen kræver Energinet-løsning på sikkerhedsproblemer i år

Der er pres på Energinet for at få rettet op på de it-udfordringer, som Statsrevisionen i foråret rettede fokus imod.

Foto: Jonathan Damslund

Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) mener, at det skal tages meget alvorligt, at Statsrevisorerne i april bl.a. vurderede, at Energinet ikke foretog den nødvendige risikovurdering i forbindelse med udlicitering af it-opgaver i 2020.

Ministeren forventer, at de kritisable forhold bliver udbedret i år, eller at der som minimum bliver iværksat tiltag, som skal sikre, at forholdene bliver rettet op.

Det skriver Version 2 med henvisning til et notat fra ministeren sendt til Statsrevisorerne den 28. juni.

Signe Horn Rosted, der er chief information officer hos Energinet, svarer ikke direkte på Version 2’s spørgsmål om, hvorvidt Energinet forventer at kunne implementere de nødvendige it-tiltag:

"Energinet har gennem efteråret 2021 og foråret 2022 gennemført en skærpet indsats i forhold til at håndtere en række risici relateret til it-sikkerhed, der er afdækket i forbindelse med udbuddet og i forbindelse med Rigsrevisionens undersøgelse. De gennemførte og iværksatte tiltag dækker både over nye processer, øget kontrol og tekniske løsninger samt langsigtede designforbedringer, når systemerne skal skiftes helt ud," siger hun.

Energinet får kritik for outsourcing af forsyningskritisk it-infrastruktur

Mere fra EnergiWatch

Blå blok skyder DF's gasforslag ned

Liberal Alliance og Nye Borgerlige er med på at få Nordsøaftalen genåbnet, men Venstre og De Konservative afviser blankt. For dyrt, besværligt og klimamæssigt problematisk, lyder det fra de to største borgerlige partier.

Eaton etabler ny fabrik i Finland

Det irsk-amerikanske strømstyringsselskab har valgt at placere en UPS-fabrik i Finland, der skal bidrage til at imødekomme voksende efterspørgsel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs