EnergiWatch

Vestas vil betale for ansattes transport og logi ved abort i USA

Den danske mølleproducent og medicinalgiganten Novo Nordisk har besluttet at hjælpe medarbejdere i USA, der skal rejse til en anden stat for at få foretaget abort.

Foto: HANNAH BEIER/AFP / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Novo Nordisk og Vestas er klar til at hjælpe ansatte og deres familiemedlemmer med at få en lovlig abort i USA.

Det skriver Finans.

Medicinalselskabet og vindmølleproducenten vil fremover betale regningen for transport og logi, hvis en amerikansk ansat er nødt til at rejse til en anden stat for at få foretaget en lovlig abort.

Meldingen kommer, efter at Højesteret i USA har omstødt en dom, som sikrede kvinders ret til fri abort i hele landet. Med den nye afgørelse er det op til den enkelte stat at beslutte, og flere stater har siden indført et forbud.

”I kølvandet på den amerikanske Højesterets dom vil vi indføre en ydelse gældende for alle medarbejdere og husstandsmedlemmer, som er dækket af Novo Nordisks sundhedsplaner i USA. Denne ydelse vil dække omkostninger til rejse og logi for personer, der ønsker en abort og i den forbindelse er nødt til at foretage en længere rejse,” lyder det i et skriftligt svar fra Novo Nordisk til Finans.

Ifølge Finans har Novo 6.000 amerikanske ansatte, mens Vestas har 3.100.

Vestas får lån på 3,5 milliarder til teknologiudvikling

Vestas-analytiker: Svagt kvartal med ordrer trods pæn slutspurt

Vestas opprioriterer sit sats på projektudvikling

Mere fra EnergiWatch

Aker BP vil udbygge for milliarder

Det norske olieselskab har onsdag leveret en udbygningsplan for olieprojektet Trell og Trine til det norske olie- og energiministerium, som ventes at omfatte 25 mio. tønder olieækvivalenter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs