EnergiWatch

Center for Cybersikkerhed hæver trusselsniveauet for flere sektorer

Det er muligt, at pro-russiske hackere vil gå efter mål i Danmark. Derfor hæver Center for Cybersikkerhed trusselniveauet for flere sektorer.

Thomas Flarup er chef for Center for Cybersikkerhed. | Foto: PR

Center for Cybersikkerhed har opdateret de sektorspecifikke trusselsvurderinger for energi-, sundhed-, finans-, søfart-, land- og lufttransport-, luftfart- og jernbanesektoren, ifølge en pressemeddelelse.

De afspejler nu det generelle trusselsniveau for cyberaktivisme, som blev hævet i maj måned, hvor det blev hævet fra ’lav’ til ’middel’. Det skyldes konkrete pro-russiske cyberangreb på europæiske NATO-lande som følge af Ruslands invasion af Ukraine. Senest har Norge været ramt af cyberangreb.

Når trusselsniveauet er ’middel’ betyder det, at aktører vurderes at have kapacitet og/eller hensigt og mulig planlægning, og at angreb eller skadevoldende aktivitet er mulig.

Det er derfor muligt, at særligt pro-russiske hackere også vil gå efter mål i Danmark, vurderer Center for Cybersikkerhed i meddelelsen.

Det hævede trusselniveau er også gældende for de syv sektorer. Blandt andet er truslen fra cyberkriminalitet meget høj i både energi- og finanssektoren.

Den seneste opdatering af trusselsbilledet er en ændring sammenlignet med de seneste år, hvor CFCS har vurderet, at cyberaktivister ikke har udvist intention om at ramme danske mål.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie ITWatch)

Cyberangreb mod fjernvarmen er femdoblet siden Ukraine-invasion

Truslen fra destruktive cyberangreb mod energisektoren er ”lav” – men det kan ændre sig uden varsel

”Vi er på stikkerne”: Eskaleret konflikt kan medføre risiko for cyberangreb på kritisk infrastruktur


Mere fra EnergiWatch

Aker BP vil udbygge for milliarder

Det norske olieselskab har onsdag leveret en udbygningsplan for olieprojektet Trell og Trine til det norske olie- og energiministerium, som ventes at omfatte 25 mio. tønder olieækvivalenter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs