EnergiWatch

Energinet skal forundersøge havmiljø for 6 GW havvind

Energinet er blevet pålagt af Energistyrelsen at igangsætte forundersøgelser for i alt 6 GW havvind samt for ny placering af Hesselø Havvindmøllepark. Derudover skal Energinet forberede etablering af nettilslutningspunkter på land.

Foto: DNV

For at realisere ambitionen om markant mere havvind inden 2030 sætter Energistyrelsen nu Energinet igang med at forundersøge mulige placeringer i Nordsøen for 6 GW, samt screene for Hesselø Havvindmøllepark, der skal have ny placering.

Det skriver Energistyrelsen i en pressemeddelelse torsdag eftermiddag.

Forundersøgelserne på havet omfatter blandt andet undersøgelser af havbunden, der skal give opstillerne et godt indblik i, hvor det er hensigtsmæssigt at etablere de enkelte møller og kabler. Forundersøgelsen indeholder også analyser af vind-, bølge- og miljøforhold, som kan have betydning for mulighederne for at etablere havvind i området.

25. juni 2022 besluttede et bredt flertal i Folketinget at igangsætte forundersøgelser på områder fra 2022-finscreeningen og at Hesselø Havvindmøllepark flyttes til et område syd for det oprindelige Hesselø-område.

Den oprindelige placering af Hesselø Havvindmøllepark blev bremset pga. for blød jordbund.

Regeringen vil fjerne vindmølleloft og lave flere energiparker

Ni områder er i spil til nye danske havvindprojekter

Mere fra EnergiWatch

Boom i fejl på danske havmøller bekymrer ikke Ørsted

Nedfaldne vinger, knækkede fundamenter og brændende naceller har over det seneste års tid ramt en håndfuld møller i havmøllernes hjemland. Topchef er dog overbevist om, at det ikke vil skabe mistillid til teknologien.

RWE fordoblede omsætningen i første halvår

Den tyske energikæmpe fik holdt fast i de gode takter gennem årets første to kvartaler og opjusterer for året. Stop for russisk kulimport kommer dog til at give milliardtab, lyder det i regnskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs