EnergiWatch

Danmarks næste havmøllepark flyttes til militært øvelsesterræn

De miserable bundforhold i det område, Hesselø skulle opføres på, får politisk flertal til at rykke havmølleparken sydpå – imidlertid til område, der fortsat er beslaglagt af forsvaret. Vi finder en løsning, fastslår Energistyrelsen.

Foto: PR Wood Thilsted/E+

Da Cowi i marts gennemførte sin finscreening af arealer til kommende havvindparker slog et enkelt område ud i rangeringen. I negativ forstand, vel at mærke. På en syvendeplads ud af de syv screenede arealer fik det område, hvor Hesselø skulle opføres karakteren ”mindre velegnet”, da bundforholdene viste sig at være så miserable, at kun en mindre del ville kunne installeres på normal vis.

Det får nu et bredt politisk flertal til helt at rykke projektet. I forbindelse med weekendens forhandlinger er Hesselø således rykket lige syd for sin oprindelige placering. Altså ikke en udvidelse af de bedste andele af det oprindelige areal i sydlig retning, men en helt ny placering for projektet, der foruden 800-1.000 MW skal give mulighed for 200 MW i såkaldt overplanting, der kan anvendes til PTX.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Aker BP vil udbygge for milliarder

Det norske olieselskab har onsdag leveret en udbygningsplan for olieprojektet Trell og Trine til det norske olie- og energiministerium, som ventes at omfatte 25 mio. tønder olieækvivalenter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs