EnergiWatch

Sverige pønser på at genoplive atomkraften

Der er som følge af energikrisen i Europa udsigt til, at atomkraft kan få en renæssance på den anden side af sundet.

Det er 17 år siden, at den sidste el blev produceret på det svenske atomkraftværk Barsebäck. | Foto: Nicolai Svane / Ritzau Scanpix

Den svenske regering åbner nu for et comeback til atomkraft, selv om Sverige har haft kurs mod en gradvis nedlukning af de tilbageværende atomkraftværker i landet.

Det skriver Berlingske.

På et pressemøde tidligere på ugen sagde den svenske energiminister, Khashayar Farmanbar, således ifølge avisen, at ”vi behøver al den energi, som vi kan skaffe”.

”Vi behøver mere vindenergi, solenergi, og vi behøver også kernekraft. Vi ved, at kernekraft er dyr og tager lang tid at etablere. Men nu åbner vi for at se på, hvordan vi kan ændre reglerne, så vi igen kan udvikle kernekraften i Sverige,” lød det.

Bagtæppet er energikrisen i Europa foranlediget af Ruslands invasion af Ukraine, som også har fået Det Internationale Energiagentur, IEA, til at opfordre til fortsat at bruge atomkraft.

Finner opsiger russisk kontrakt på atomreaktor

Ny plan: Sådan kan Europa vriste sig fri fra russisk naturgas

Mere fra EnergiWatch

Aker BP vil udbygge for milliarder

Det norske olieselskab har onsdag leveret en udbygningsplan for olieprojektet Trell og Trine til det norske olie- og energiministerium, som ventes at omfatte 25 mio. tønder olieækvivalenter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs