EnergiWatch

NKT underskriver aftale om at frasælge Photonics

Frasalget markerer det sidste skridt i processen mod at fokusere NKT’s forretning på kerneforretningen inden for kabelløsninger.

Foto: NKT

Danske NKT har indgået en aftale om at sælge NKT Photonics, der beskæftiger sig med udvikling af fotoelektriske enheder og produkter, til Photonics Management Europe for en pris af cirka 1,7 mia. kr.

Salget afslutter den strategiske afsøgning af alternativer for NKT Photonics, der havde til formål at optimere værdiskabelsen og positionere både NKT og NKT Photonics til langsigtet vækst.

Salget har en samlet værdi på cirka 205 mio. euro, og er betinget af regulatoriske godkendelser, som forventes senest ved udgangen af første kvartal 2023.

Aftalen fuldender, sammen med det tidligere salg af datterselskabet LIOS, frasalget af NKT Photonics til en samlet værdi enterprise value på cirka 225 mio. euro, skriver NKT.

Frasalget markerer det sidste skridt i processen mod at fokusere NKT’s forretning på kerneforretningen inden for kabelløsninger.

Transaktionen ændrer ikke på NKT’s finansielle forventninger for 2022.

Finanshuset JPMorgan har i en analyse fra 20. maj værdiansat NKT Photonics til to gange det estimerede salg i 2024 på 104,1 mio. euro, hvilket giver 208,2 mio. euro.

NKT har flere udvidelseskort på hånden

NKT hedger sig ud af problemerne

”Det er mere et spørgsmål om, hvorvidt vi skal have en større ordrebog”

NKT-koncernen frasælger sensorforretning for 150 millioner

Mere fra EnergiWatch

Nye danske gasprojekter gemmer sig under overfladen

Total Energies har allerede annonceret – men udskudt – planer om at udvikle Valdemar Bo Syd og Halfdan Nord. Efter dem ligger også en række andre danske projekter klar i pipelinen, som analysehuset Rystad forventer investeringer i for flere milliarder kroner frem mod 2030.

CIP-fond tildeler spansk udvikler halv milliard

Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) har netop fundet den første investering fra milliardfonden CI Green Credit Fund I, hvor infrastrukturfonden udsteder lån på 520 mio. kr. til spanske Capital Energy.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs