EnergiWatch

ATP vil presse selskaberne i porteføljen med nyt værktøj

Til næste år skal selskaber rapportere, hvor stor en del af deres investeringer og omsætning, der kan kategoriseres som grønne. Det vil give institutionelle investorer langt bedre muligheder for at presse CO2-intensive selskaber i en grønnere retning, mener ATP, der taler om en stor forbedring af sit aktive ejerskab.

ATP har netop udgivet en rapport om EU's taksonomi, som ifølge pensionselskabet vil gøre det nemmere at bedrive aktivt ejerskab. | Foto: Thomas Borberg

Selskaber, der har et højt CO2-aftryk, og som ATP investerer i, kan regne med flere kritiske spørgsmål fra pensionselskabet i fremtiden. Og en trussel hængende i luften om at ATP vil afhænde investeringerne, hvis ikke selskaberne investerer i at gøre deres virksomhed grønnere.

Nye regler fra EU vil nemlig gøre det nemmere for ATP at overvåge, hvorvidt de selskaber, som ATP investerer i, rent faktisk investerer de fornødne ressourcer i grøn omstilling, fortæller Johan Mellerup, director i ATP’s ESG-afdeling.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Nye danske gasprojekter gemmer sig under overfladen

Total Energies har allerede annonceret – men udskudt – planer om at udvikle Valdemar Bo Syd og Halfdan Nord. Efter dem ligger også en række andre danske projekter klar i pipelinen, som analysehuset Rystad forventer investeringer i for flere milliarder kroner frem mod 2030.

CIP-fond tildeler spansk udvikler halv milliard

Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) har netop fundet den første investering fra milliardfonden CI Green Credit Fund I, hvor infrastrukturfonden udsteder lån på 520 mio. kr. til spanske Capital Energy.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs