EnergiWatch

Totalkredit møder kritik for støtte til varmepumper

Foruden konceptet Kundekroner giver Nykredit også sine kunder andre rabatter, eksempelvis støtte på 10.000 kr. til at udskifte et gammelt olie- og gasfyr med en varmepumpe. Ikke alle er begejstrede over, at realkreditkæmpen på den måde forfordeler en teknologi over en anden i bestræbelserne på at være grøn.

Totalkredit yder støtte til kunder, der skifter deres olie- eller gasfyr. | Foto: Stine Bidstrup/ERH

En af Nykredits grønne trumfer får kritik for at skævvride konkurrencen på markedet for bæredygtige teknologier. Siden slutningen af 2020 har kunder i realkreditkæmpens selskab Totalkredit kunnet modtage et tilskud på 10.000 kr., hvis de udskifter et gammelt oliefyr med den mere miljøvenlige varmepumpe. Siden er ordningen blevet udvidet til at inkludere udskiftning af gasfyr.

Men i fjernvarmesektoren, der også er kategoriseret som et grønt alternativ af Energistyrelsen, undrer man sig over, at støtten så specifikt er målrettet en bestemt teknologi.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Nye danske gasprojekter gemmer sig under overfladen

Total Energies har allerede annonceret – men udskudt – planer om at udvikle Valdemar Bo Syd og Halfdan Nord. Efter dem ligger også en række andre danske projekter klar i pipelinen, som analysehuset Rystad forventer investeringer i for flere milliarder kroner frem mod 2030.

CIP-fond tildeler spansk udvikler halv milliard

Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) har netop fundet den første investering fra milliardfonden CI Green Credit Fund I, hvor infrastrukturfonden udsteder lån på 520 mio. kr. til spanske Capital Energy.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs