EnergiWatch

H2 Energy efterlyser politisk mod og høj CO2-afgift

Schweiziske H2 Energy, der står bag opførelsen af 1 GW stort brintanlæg i Esbjerg ser omstilling af tung transport som lavthængende frugt og efterlyser politisk mod til at sikre aftagere.

Foto: Gregers Tycho/IND

H2 Energy Europe, der står bag en kommende 1 GW stor brintproduktion i Vedbæk nær Esbjerg ser stort potentiale for brint i omstillingen af den tunge transport i Danmark.

Men hvis der reelt skal komme en god portion brintastbiler på de danske veje, så skal politikerne lægge til rette for det. Sådan lyder budskabet fra det schweiziske selskab, der i hjemlandet allerede producerer grøn brint og har 50 brintlastbiler på vejene samt planer om yderligere 1.600 brintlastbiler i de kommende år.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Nye danske gasprojekter gemmer sig under overfladen

Total Energies har allerede annonceret – men udskudt – planer om at udvikle Valdemar Bo Syd og Halfdan Nord. Efter dem ligger også en række andre danske projekter klar i pipelinen, som analysehuset Rystad forventer investeringer i for flere milliarder kroner frem mod 2030.

CIP-fond tildeler spansk udvikler halv milliard

Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) har netop fundet den første investering fra milliardfonden CI Green Credit Fund I, hvor infrastrukturfonden udsteder lån på 520 mio. kr. til spanske Capital Energy.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs